Gang Snack
Porties 6 stuks
Ingrediënten
- 2 cups bakbloem
- 1 theelepel zout
- snuifje bakpoeder
- 3 soeplepels olijfolie
- 3 soeplepels yoghurt
- 125 ml water
- 7 gr droge gist of 21 gr verse
Instructies
- Meng de bloem met het zout en het bakpoeder.
- Los de gist op in het water en doe er dan de olie bij.
- Doe de yoghurt al knedend bij de bloem en voeg dan het water toe.
- De bedoeling is dat je een kleverig deegmengsel hebt.
- Strooi wat bloem op je werkblad en werk het deegmengsel tot een bol, bestrooi de bovenkant met bloem en laat afgedekt 3 uur rusten.
- Na het rijzen bestrooi het werkblad terug met bloem en verdeel het deegmengsel in 6, goed bebloemd houden en uitrollen met een deegroller tot ongeveer een halve centimeter.
- Bevochtig het deeg met natte vingertoppen en leg in een hete pan.
- 30 seconden tot 1 minuut dan omdraaien en onder deksel houden voor ongeveer 1 minuut
- De naanbroodjes zullen opkomen en plaatselijk bellen vormen en er verbrand uitzien.
Notities
Klik hier om een video te bekijken over dit recept