Gratis verzending vanaf €38 in BE / €50 in NL
  Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden!
  Thuiswinkel Waarborg

Ajuinsoep

Gang soep

Ingrediënten
  

  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 1 prei stengel fijn gesneden hou een beetje apart om af te werken
  • 6-7 middelgrote ajuinen grof gesneden
  • 50-60 gram boter
  • 3 grote soeplepels bloem
  • 1-2 soeplepels bloem om door de soep te doen in een fijne zeef
  • 2 bakpannen
  • 1 kookpot
  • 2 potjes kipbouillon 800ml
  • 2 potjes rundsbouillon 800ml
  • 100 ml cherry
  • 100 ml porto
  • Emmental smeltkaas of geraspte kaas naar keuze
  • Sneetjes ciabatta geroosterd

Instructies
 

  • Verdeel de uien over 2 bakpannen.
  • Laat karamelliseren tot donker bruin en doe in 1 pan de sjalot bij.
  • Doe in de kookpot de boter, laat die smelten en doe de 3 soeplepels bloem erbij en meng tot een vloeibare roux ( smeuïge massa ). Doe hier de ajuin zonder de sjalot in. Laat dit een 10 minuutjes intrekken en doe de prei erbij.
  • Laat alles even stoven en als het pap wordt doe je de kip en rundsbouillon erbij, roer alles los en voeg dan de cherry en de porto toe. Kruid met peper en zout en laat dit een half uurtje sudderen.
  • Doe de 2e pan ajuin erbij en roer alles los. Door apart toe te voegen heb je meer controle over de dikking van de soep en ui smaak.
  • Zeef de bloem in de soep en roer goed met een garde zodat je geen bloemklontjes krijgt en laat 10 minuten doorkoken.
  • Gebruik soepkommen die in de oven mogen. Schep de soep in en leg 1-2 sneetjes geroosterd brood bovenop en dek af met 2 plakjes kaas en zet onder de grill tot de kaas een donker korstje krijgt, werk af met de prei. Kan ook met rozemarijn of dergelijke.

Deel dit recept met vrienden

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest