Gang Snack
BENODIGHEDEN
- 1 deegkom
- 1 Oven
- 1 Keukenrobot
- 1 Bakplaat
- Bakpapier
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 300 gram semolina (tarwegriesmeel )
- 50 gram polenta (maisgriesmeel)
- 5 gram zout
- 42 gram verse gist
- 350 ml lauw water
- 75 ml olijfolie
- 9 gram italiaanse kruiden
Instructies
- Los eerst de gist op in het lauwe water.
- Meng de bloem met de semolina en het zout in de deegkom.
- Voeg de olijfolie toe, laat even kneden endoe er dan het water met de opgeloste gist bij.
- Doe de italiaanse kruiden erbij en laat 15 minuten kneden ( op stand 2 )
- Laat in de deegkom 40 minuten rusten ofneem een aparte kom en wrijf die in met olijfolie en bestuif dan met bloem.
- TIP: je kan het deeg ook laten rijzen in de oven op 30°C.
- Doe wat bloem op je werkblad en doe hierophet deeg uit de kom en kneed er de lucht uit.
- Maak dan een platte ovale vorm.
- Doe een beetje polenta op het bakpapier enmaak je ovale deegvorm af op de plaat, doe de rest van de polenta erover en laat nogmaals 20 minuten rijzen.
- Haal dan het deeg uit de oven en duw er metje vingers elke paar centimeter kuiltjes in, zo haal je de lucht eruit en krijg je de typische focaccia vorm.
- Verhoog dan de oven temperatuur naar 200°C.
- Besprenkel het deeg met wat extra olijfolieen zet terug in de oven voor ongeveer 40 minuten.