Gratis verzending vanaf €38 in BE / €50 in NL
  Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden!
  Thuiswinkel Waarborg

Foccacia

Gang Snack

BENODIGHEDEN

  • 1 deegkom
  • 1 Oven
  • 1 Keukenrobot
  • 1 Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem
  • 300 gram semolina (tarwegriesmeel )
  • 50 gram polenta (maisgriesmeel)
  • 5 gram zout
  • 42 gram verse gist
  • 350 ml lauw water
  • 75 ml olijfolie
  • 9 gram italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Los eerst de gist op in het lauwe water.
  • Meng de bloem met de semolina en het zout in de deegkom.
  • Voeg de olijfolie toe, laat even kneden endoe er dan het water met de opgeloste gist bij.
  • Doe de italiaanse kruiden erbij en laat 15 minuten kneden ( op stand 2 )
  • Laat in de deegkom 40 minuten rusten ofneem een aparte kom en wrijf die in met olijfolie en bestuif dan met bloem.
  • TIP: je kan het deeg ook laten rijzen in de oven op 30°C.
  • Doe wat bloem op je werkblad en doe hierophet deeg uit de kom en kneed er de lucht uit.
  • Maak dan een platte ovale vorm.
  • Doe een beetje polenta op het bakpapier enmaak je ovale deegvorm af op de plaat, doe de rest van de polenta erover en laat nogmaals 20 minuten rijzen.
  • TIP: je kan het deeg ook weer laten rijzen in de oven op 30°C.
  • Haal dan het deeg uit de oven en duw er metje vingers elke paar centimeter kuiltjes in, zo haal je de lucht eruit en krijg je de typische focaccia vorm.
  • Verhoog dan de oven temperatuur naar 200°C.
  • Besprenkel het deeg met wat extra olijfolieen zet terug in de oven voor ongeveer 40 minuten.

Deel dit recept met vrienden

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest