Gratis verzending vanaf €38 in BE / €50 in NL
  Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden!
  Thuiswinkel Waarborg

Oxtailpotjie

Ingrediënten
  

  • 1 kg Ossenstaart
  • Bloem
  • 3 Wortelen
  • 1 Ui
  • 4 theelepels Chermoula kruiden
  • 800 ml Rundsfond
  • 350 ml Water
  • 300 ml Rode wijn
  • 2 soeplepels Donker bruine suiker
  • 1 cup Tomatenpasta

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 120°C
  • Bebloem het vlees en braad het aan, haal het vlees uit de kookpot en doe in het braadvocht de wortelen en de ui.
  • De wortelen en de ui aanstoven en als deze glazig zijn voeg je het cupje tomatenpasta toe en laat even mee bakken.
  • Doe hier al een koffielepel kruiden bij een laat nog even mee opwarmen.
  • Voeg dan de rundsfond, het water en de wijn toe.
  • Doe de rest van de kruiden erbij, of naar smaak.
  • Eventueel nog wat peper en zout.
  • Zet de kookpot in de voorverwarmde oven op 120° voor ongeveer 2,5 tot 3 uur.
  • Als je een dikke saus wil kan je ze nog binden voor je serveert.
  • Tip: Je kan serveren met polenta, maar evengoed met aardappelen, kroketten of frietjes of zelfs rijst
    Je maakt dit gerecht ook best een dag op voorhand zodat alle smaken de tijd krijgen om lekker in te trekken.

Deel dit recept met vrienden

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest