Gratis verzending vanaf €38 in BE / €50 in NL
  Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden!
  Thuiswinkel Waarborg

Ragout van stoofvlees

Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen
calorieën 360 kcal

BENODIGHEDEN

  • Oven
  • Stoofpot

Ingrediënten
  

  • 2 Uien fijngesneden
  • 1 Selder in stukjes
  • 2 Teentjes look
  • 3 Wortelen fijngesneden
  • Stoofvleeskruiden
  • 2 soeplepels Tomatenpuree
  • 3 soeplepels Bloem
  • 300 ml Rode wijn
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • 300 ml Passata
  • 4 soeplepels Donkere suiker
  • 1 kg Stoofvlees

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 125°C.
  • Doe wat boter of olijfolie in de stenen, gietijzeren of anders een ovenbestendige stoofpan.
  • Bruin het vlees eerst kort aan in de stoofpan en doe het dan apart.
  • Doe wat extra boter of olijfolie in het aanbaksel van het vlees en fruit de uien tot ze bijna zacht zijn.
  • Doe er de selder bij en laat samen even stoven met de look en de wortelen.
  • Hier kan je al wat stoofvleeskruiden op de groenten doen.
  • Voeg 2 soeplepels tomatenpuree toe gevolgd door 3 soeplepels bloem, laat de bloem even zachtjes bakken.
  • Doe er de 400ml rode wijn bij en laat een paar minuten doorkoken.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe met de 300ml Passata. Naar smaak kan je een beetje water of rundsfond toevoegen.
  • Doe er de donkere suiker bij naar smaak en laat alles even doorkoken.
  • Gebruik nog extra stoofvleeskruiden naar smaak en eventueel nog peper en zout.
  • Doe er het vlees terug bij, let wel op dat het volledig onder staat en zet in de voorverwarmde oven op 125°C  voor ongeveer 3 uur.
  • Proef tijdens het koken meermaals. Proeven is het recept voor een lekkere en geslaagde maaltijd!

Deel dit recept met vrienden

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest