Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen
calorieën 360 kcal
BENODIGHEDEN
- Oven
- Stoofpot
Ingrediënten
- 2 Uien fijngesneden
- 1 Selder in stukjes
- 2 Teentjes look
- 3 Wortelen fijngesneden
- Stoofvleeskruiden
- 2 soeplepels Tomatenpuree
- 3 soeplepels Bloem
- 300 ml Rode wijn
- 1 blik Tomatenblokjes
- 300 ml Passata
- 4 soeplepels Donkere suiker
- 1 kg Stoofvlees
Instructies
- Verwarm de oven voor op 125°C.
- Doe wat boter of olijfolie in de stenen, gietijzeren of anders een ovenbestendige stoofpan.
- Bruin het vlees eerst kort aan in de stoofpan en doe het dan apart.
- Doe wat extra boter of olijfolie in het aanbaksel van het vlees en fruit de uien tot ze bijna zacht zijn.
- Doe er de selder bij en laat samen even stoven met de look en de wortelen.
- Hier kan je al wat stoofvleeskruiden op de groenten doen.
- Voeg 2 soeplepels tomatenpuree toe gevolgd door 3 soeplepels bloem, laat de bloem even zachtjes bakken.
- Doe er de 400ml rode wijn bij en laat een paar minuten doorkoken.
- Voeg dan de tomatenblokjes toe met de 300ml Passata. Naar smaak kan je een beetje water of rundsfond toevoegen.
- Doe er de donkere suiker bij naar smaak en laat alles even doorkoken.
- Gebruik nog extra stoofvleeskruiden naar smaak en eventueel nog peper en zout.
- Doe er het vlees terug bij, let wel op dat het volledig onder staat en zet in de voorverwarmde oven op 125°C voor ongeveer 3 uur.
- Proef tijdens het koken meermaals. Proeven is het recept voor een lekkere en geslaagde maaltijd!