Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 850 gr kippenblokjes
- 400 ml yoghurt
- 6 koffielepels garam masala kruiden
- 250 ml kokosmelk
- 350 ml volle room
- 280 gr tomatenpuree
- 1 soeplepel maïzena opgelost in de volle room
- bakboter
- olijfolie
- 1 theelepel fijngesneden gember of gember poeder
- 200 gr cashewnoten
- peper & zout
Instructies
1 Voor de kruidenpasta
- 2 rode uien heel fijn gesneden
- 1 paprika heel fijn gesneden , kleur naar smaak of een combinatie van verschillende paprika’s
- 4-5 tenen look geperst of fijn gesneden
- Voor extra pit kan je hier ook wat chili poeder of een fijn gesneden chili pepertje bijdoen.
- In een braadpan met een beetje olijfolie de bovenstaande ingrediënten aanstoven en doe hier al een ½ koffielepel gember en 1koffielepel garam masala, laat een 15 minuutjes stoven.Zet apart en laat afkoelen, 1 helft dient voor de marinade en de andere helft is om de saus te maken.
2 Voor de marinade:
- Meng de helft van de afgekoelde kruidenpasta met de yoghurt en doe hier 4 koffielepel garam masala in, meng de rauwe kippenblokjes erdoor en zet minstens 1 uur in de ijskast, mag ook een nachtje staan natuurlijk.
3 Voor de saus:
- Doe in een kookpot of grote braadpan de resterende helft van de kruidenpasta samen met de cashewnoten en de tomatenpuree, laat dit al een 5 minuten sudderen. Voeg dan de room met de maïzena en de kokosmelk toe, laat dit zacht sudderen tot de saus licht rood wordt. Kruid dit al met 1kfl garam masala en ½ koffielepel gember.
4 Gemarineerde kip:
- Neem een braadpan met een beetje olijfolie.Haal de kip ( met een tang ) uit de yoghurtmarinade en verwijder de yoghurt, niet iedereen heeft graag de smaak van de aangebakken yoghurt en bak de kip goudbruin.Als de kip gebakken is voeg dan de rest van de yoghurtmarinade erbij samen met de saus (nr3) en laat alles nog een 5-10 minuten zacht sudderen. Bijkruiden naar smaak.Deze bereiding is zo veelzijdig dat ze kan dienen voor kip, maar zeker ook voor vis, scampi en zelfs voor lamsvlees.( Voor bereiding met lamsvlees zou ik het vlees bakken met lamskruiden )